dijous, 14 de juny del 2012

Carta de l'AMPA de l'INS La Garrotxa


Benvolguts i benvolgudes,



Com ja sabeu, en l’actual situació de crisi s’estan aplicant sobre l’ensenyament públic una sèrie de retallades que estan afectant molt seriosament la qualitat de l’educació dels nostres fills i filles.

Per això, els diferents centres públics de secundària d’Olot han aprovat per Claustre de professors un manifest que us adjuntem i del que us demanem la vostra adhesió. Aquest manifest serà presentat el dia 16 de juny a l’Ajuntament de la ciutat per tal de manifestar i mostrar el malestar de la comunitat educativa respecte les actuals polítiques d’educació.



En aquest sentit, des l’AMiPA de l’INS La Garrotxa, recolzem les següents iniciatives i demanem  a les famílies que hi participeu activament:



1. Adhesió i signatura del manifest aprovat. Podeu fer-la telemàticament al web de l’INS Montsacopa. L’adreça és http://www.xtec.cat/centres/b7002387/. Cal entrar a l’enllaç de l’esquerra “Signa el manifest del Montsacopa” (però que és de tots!) i podreu llegir el manifest. A continuació clicar “Signa el manifest” i podreu deixar la vostra signatura telemàtica.



2. Concentració dissabte dia 16 de juny a les 11h al Firalet, davant de l’Ajuntament. Alumnat, famílies i professorat, junts per a recolzar el lliurament del manifest a l’Alcalde d’Olot i fer-lo coneixedor del malestar dels seus ciutadans pel que fa a la política educativa actual. Si teniu una samarreta groga o una altra peça de roba d’aquest color, és interessant portar-la.



La importància de la greu situació en què es troba l’educació ens mou a demanar la vostra col·laboració.



Jordi Bassols

President de l’AMiPA de l’Institut La Garrotxa





Companys i companyes,

Els sotasignats, professors i professores de l'INS La Garrotxa, manifestem la nostra preocupació per la degradació gradual que està patint l'ensenyament públic.

Cansats de veure com el dret a un ensenyament públic i de qualitat s'està degradant com a conseqüència d'algunes de les mesures que des dels poders públics s'estan impulsant, exigim, demanem i proposem:



  • que la defensa d'un ensenyament  públic de qualitat que garanteixi la igualtat d'oportunitats sigui la principal prioritat dels responsables públics.
  • que   es   garanteixin   (sense   restriccions   no   justificades)   les   assignacions
    econòmiques   dels   centres   per  tal   de   no   impedir  el   seu   normal   i   bon
    funcionament.  Que  no es redueixin  les beques  i  les inversions en  noves
    construccions ja que cal treballar per a millorar, de forma sistemàtica, el sistema
    educatiu com a garantia d'un futur més igualitari i just.
  • que no s'augmentin les ràtios d'alumnes per classe, ni tampoc es redueixi el
    professorat especialista de suport per atendre la diversitat a les aules.
  • que no es consideri com a única solució d'estalvi econòmic les retallades de
    professorat a les plantilles del centre ja que afecten, de forma radical, la qualitat de l'ensenyament en els centres.          
  • que es mantinguin  les  hores de coordinació com a garantia  del  correcte funcionament dels centres, imprescindibles per a la tasca docent.
  • que no es consideri que l'augment d'hores de classe del professorat forma part de la millora del sistema educatiu. Al contrari, el menyspreu que significa a la tasca educativa, en part per les pròpies opinions dels responsables polítics, no fa res més que soscavar la qualitat i la seguretat dels professionals.
  • que els responsables polítics negociïn una autèntica estabilitat legislativa pel que fa als plans d'estudi i als continguts curriculars. Manifestem el nostre cansament per la gran quantitat de canvis d'orientació que s'han produït en els darrers anys.
  • que els nostres responsables polítics prenguin com a principal objectiu la dignificació de la tasca educativa ja que ens preocupa que la nostra feina s'hagi convertit en un dels centres d'atenció i de desprestigi en determinats mitjans (reduccions salarials, augment d'hores, desautoritzacions, etc...).
  • que se'ns tracti amb les mateixes condicions que els funcionaris de la resta de l'estat, sense discriminacions ni diferències socials i salarials del tot injustificades.
  • que es faci una gestió transparent i justa dels diners públics en tots els àmbits de l'administració i que aquesta gestió sigui més responsable, racional i eficient.


Olot, 16 de maig del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada