dijous, 3 de maig del 2012

Assemblea de professorat de secundària de l’ensenyament públic


L'assemblea de professorat de secundària de l’ensenyament públic, reunida a l'Institut Balmes de Barcelona, davant el conjunt de mesures que els governs de Catalunya i Espanya estan aplicant en detriment de les condicions de treball i els salaris dels docents de Catalunya, acorden:

1. ESTABLIR UNA PLATAFORMA REIVINDICATIVA:
1. Implantació de la JORNADA CONTINUADA en els centres que ho sol·licitin.
2. Permetre PERÍODES LECTIUS DE 50 MINUTS, sense incrementar l’horari lectiu i de permanència al centre.
3. Aturar les mesures d’ampliació de ràtios i qualsevol altra que signifiqui empitjorar les condicions de treball i la qualitat del servei educatiu. (Substitucions, nomenament d'interins....)
4. Recuperar el batxillerat nocturn.
5. Establir un calendari per recuperar els drets laborals i salarials que ens han estat arrabassats.

2. PROPOSTA D'ACCIONS
Davant la intransigència del Departament d'Ensenyament i la seva negativa a negociar i aturar les retallades, facilitant un marc de recuperació dels drets dels docents, és imprescindible establir un conjunt de mesures de pressió, per tal d'afirmar les nostres posicions i forçar a la negociació.

Fins ara els centres hem realitzat accions aïllades, manifestant la nostra oposició. Ara cal coordinar aquestes accions per dotar-nos d'una major capacitat de pressió.

Cal que aquestes mesures siguin contundents i econòmicament sostenibles per als docents.

Per aquest motiu proposem:
1. Que a cada centre, l'assemblea del professorat, es pronuncií sobre el tipus de mesures de pressió que cal adoptar.
2. Cal que les assemblees prioritzin les mesures proposades i remetin els seus acords, per correu electrònic a l'adreça:    (¿)galileoindignats@gmail.com(?)
3. Que de cada assemblea de centre nomeni com a mínim dos representants a l'Assemblea General del Professorat de Catalunya.
4. L'Assemblea General de Professorat de Catalunya prendrà l'acord de convocar les mesures de pressió i mobilitzacions, que s'acordi majoritàriament.
AQUESTES MESURES TINDRAN CARÀCTER VINCULANT PER TOTS ELS CENTRES, a fi i efecte, de concentrar la força de les nostres accions i permetre una major eficàcia i contundència a les nostres reivindicacions.

PROPOSTES DE MESURES DE PRESSIÓ

MESURES DE VAGA DE ZEL:

PRIORITAT
(1,2,3...)
MESURA
CENTRE

Suspendre i no programar sortides i activitats extraescolars, fins que s’arribi a un acord satisfactori.


Suspendre i negar-se a col·laborar, en tot tipus de plans estratègics, qualitat, plans de millora,..... fins que no es recuperin les condicions que els facin possibles.


Donades les circumstàncies excepcionals en les que es troba el sistema educatiu, afavorir la promoció general de l'alumnat, concentrant una forquilla de qualificacions des de l'aprovat a l’excel·lent.


Establir els divendres con a jornades curriculars crítiques: (centrar els exemples i exercicis en continguts reivindicatius: impacte de les retallades sobre la qualitat, l'equitat, la capacitat adquisitiva....)No adquirir llibres de text ni llicències digitals, pel proper curs.


No assistir a cursos dels plans de formació de zona o d’altres entitats vinculades a l’administració.


Realitzar tancades als centres de manera coordinada.


PROPOSTA DE VAGA:

PRIORITAT
ACCIÓ
CENTRE

VAGA SELECTIVA:
- Secundària: Divendres matí.
- Infantil i Primària: Divendres tarda.


VAGA SELECTIVA:
Dimecres i Divendres, de 8 h. a 11h.VAGA INDEFINIDACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada