dissabte, 10 de març del 2012

Proposta des de l'INS Montbui

Hola,
El
nostre claustre : INS MONTBUI, de Santa Margarida de Montbui, també ha fet una assemblea extraordinària on hem arribat a la conclusió que negociar amb el departament no és possible sense tenir una postura més radical. Per aquest motiu, ens hem posat en contacte amb sindicats i hem proposat una vaga general de caràcter indefinit després del dia 1 de maig. El nostre pensament és que el departament no pot sostenir una mesura radical i en canvi si es pot permetre petites concentracions i manifestacions d'un dia, o una vaga d'un dia etc, (no li fan ni pessigolles a la Rigau) en canvi pensem de tot cor i des de el coneixement de partit que governa, que amb l'anunci d'una vaga general indefinida reaccionarien ràpidament, més o menys com la convocatòria de vaga indefinida de les farmàcies, i també pensem que no arribaríem a fer la vaga ja que només la convocatòria i el ressò nacional en premsa sobre les retallades en educació del govern de Catalunya, els faria reaccionar.

Hem de pensar que les nostres condicions laborals són el nostre futur i el futur dels nostres successors i no podem deixar aquesta herència sense lluitar una mica (ara per ara, tindrem menys sou i les mateixes hores que les escoles concertades). I més val perdre 100 euros/dia de vaga que 1000 euros de la poca paga que ja tenim al juny.

Recollim la vostra carta, i totes les vostres propostes, i us demanem que feu una trobada extraordinària de professorat i mesureu el grau de seguiment que tindria aquesta proposta, tot i recordant als interins que nosaltres farem més permanència per exercí els càrrecs, però també incrementarem les hores lectives a 19 sense reducció per tutories, coordinacions etc i això vol dir menys professors treballant.

Moltes gràcies i si podeu enviar aquesta informació a d’altres centres perfecte.

2 comentaris:

  1. Hola, sóc mestra de primària i subscric totalment el que dieu, però us heu plantejat fer un altre tipus de vaga? Quan jo era petita, recordo una època en la que els mestres estaven de vaga, però eren a l’escola sense fer classe. Nosaltres érem al pati o bé podíem triar veure una pel•lícula. Aquesta situació no va ocorre només un dia,sinó que en van ser bastants i ben seguits, si no recordo malament.
    No podríem plantejar una protesta d’aquest tipus? Anem a l’escola però no fem classe, i no un dia, sinó una setmana o dues o tres... les que siguin necessàries! Però no podem ser unes quantes escoles, hauríem d’actuar com a col•lectiu, com un tot, només si estem units farem que l’educació recuperi la dignitat que tan fàcilment li ha estat arrabassada.
    Ànims i endavant!

    ResponElimina
  2. Felicitats Ripoll, aquest és l'únic camí per aconseguir quelcom...i encara gràcies.

    ResponElimina